Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Leven op Daken lanceert nieuw groendaksysteem: de Ecopan

donderdag 15 september 2016

Leven op Daken heeft tijdens de Architect@work beurs haar nieuwste groendaksysteem gelanceerd: de Ecopan. Met de Ecopan kan elk pannendak getransformeerd worden tot een groendak.

De Ecopan bestaat uit een waterdicht kunststof element waarin een substraatlaag ligt, met daarop een sedumtapijt. Sedums zijn traag groeiend en verliezen geen blad. De plant kan goed tegen zowel vocht als droogte. Het element is qua afmetingen zo ontworpen dat elk dak met sneldakpannen probleemloos kan worden vervangen door de Ecopan, tot een dakhelling van 50 graden.

Onderhoudsarm

De Ecopan is onderhoudsarm; één keer per jaar dienen de sedums bemest te worden met speciale biomeststof. Omdat het dak het vocht lang vasthoudt, komt biodiversiteitontwikkeling tot stand. Door Ecopan wordt een eigen ecotoop op het dak gecreëerd. Door de begroeiing zal de onderliggende verblijfsruimte in de zomer minder warm worden.

Minder wateroverlast

Verder zou de Ecopan een betere demping hebben van het verkeers- en omgevingsgeluid in woonwijken. De Ecopan kan tot ongeveer 11L/m2 regenwater vasthouden. Zo vertraagt het systeem de piekafvoer van een stortbui, en vermindert de kans op wateroverlast.


door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM