Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

NTA voor begroeide daken gepubliceerd

woensdag 18 januari 2017

De normcommissie 'Begroeide Daken' heeft de NTA voor begroeide daken gepubliceerd. De Nederlands Technische Afspraak (NTA) geeft bepalingsmethoden voor de prestatie van het begroeide dak als geheel in zijn bouwkundige toepassing.

Met de NTA is een eerste stap gezet in het vastleggen van de effecten van het dakbegroeiingssysteem op daken op het gebied van windweerstand, waterretentie en brandgevaarlijkheid.

Inhoud
De NTA is bedoeld voor daken met bevestigde of losliggende, gesloten dakbedekkingssystemen voorzien van een dakbegroeiingssysteem. De afspraak bevat onder meer een beschrijving van alle termen en definities die benodigd zijn voor een juiste interpretatie van de NTA. Ook de bijdrage die een begroeid dak levert aan de weerstand tegen windbelasting van de dakbedekking en/of het begroeide dak zelf in de NTA is opgenomen.

Prestaties inzichtelijk maken
Verder is de bijdrage die een begroeid dak levert aan de reductie van de afvoer van hemelwater van begroeide daken naar het riool door waterbuffering en -vertraging, en geeft de NTA een antwoord op de vraag in hoeverre een begroeid dak voldoet aan de brandveiligheidsaspecten van daken. Met de NTA heeft de markt informatie in handen waarmee het gemakkelijker wordt om de prestaties van begroeide daken inzichtelijk te maken.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
helkantplant | 19 januari 2017 | 13:12
Laat ons weten waar de afspraken gepubliceerd zijn of stuur deze ons (digitaal) toe.
bvd. J.V. Helkantplant
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM