Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Bosschenaren realiseren vijftien groene daken in één straat

maandag 6 maart 2017

Een groot deel van de Bossche Ackersdijckstraat in Den Bosch heeft sinds kort een groen dak. Inwoners van vijftien huizen namen er gezamenlijk het initiatief om 150 m2 planten te laten aanleggen.

Bewoners Camille Maréchal en Mieke van der Heijden zetten een half jaar geleden de eerste stap tot een gezamenlijk initiatief: "Toen we hoorden over de mogelijkheden van groene daken waren we meteen enthousiast. Omdat het goed is voor het milieu én het er prachtig uitziet. Het trekt bovendien meer vlinders, bijen en vogels aan. Meer bewoners bleken geïnteresseerd en uiteindelijk hebben we met vijftien huizen groene daken aangelegd."

Het project is een mooi voorbeeld hoe inwoners en overheid samen de uitdaging aangaan om de leefomgeving te verbeteren, vinden wethouder Jos van Son en bestuurslid William de Kleijn van waterschap Aa en Maas. Samen met enkele bewoners waren zij aanwezig toen het project op 3 maart werd afgerond door de plaatsing van het laatste groen.

Het project werd gerealiseerd met subsidie van gemeente 's-Hertogenbosch en het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds, een samenwerking van het Prins Bernhard Cultuurfonds, provincie Noord-Brabant en de Brabantse waterschappen.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM